Boldogságbúvárok

CZIGÁNY ILDIKÓ

Czigány Ildikó első utasforgalmi pilótanőként beírta a nevét a magyar repülés történetébe. Ugyanakkor zenetörténész tanárként szerzett diplomát, vad-gazdálkodást tanult, állatkertben, illetve elismert állatorvosok mellett dolgozott, szakképzett jóga oktató, karate edző és természetgyógyász fitoterapeuta.

Nyolc, lírai próza írásokat tartalmazó kötete, és számtalan rádiós, televíziós szereplése garantálja, hogy színes egyénisége mások számára is új utakat nyisson meg és egyedülálló élményt adjon.

Szinte hihetetlen, hogy mindez egy ember életébe belefér! Ildi a mai pályakezdő fiatalok példaképe, kreatív és kitartó, örökké mosolygó, életvidám személyiség.

Tanári diplomával, állatkerti tapasztalattal, öt év vadgazdálkodási tanulmánnyal, harminc év gyakorlattal az otthoni kisállat tartás területén, Czigány Ildikó folyamatosan továbbképzi magát. Dolgozott a Fővárosi Állatkertben és az Állatorvostudományi Egyetemen is. Naprakész ismereteit rendre frissíti az egzotikus praxis legelismertebb állatorvosai mellett.

Ildi 2001 óta karatézik. 2011-ben 1. dan (fekete öv) vizsgát tett, majd a Testnevelési Egyetemen sportedzői jogosítást szerzett. Emellett jóga oktató, természetgyógyász/ fitoterapeuta. 2008 óta rendszeresen vezet hétvégi táborokat, kirándulásokat a természetközeli életvitel jegyében.

2016-ban létrehozta a KoA Társállatotthont, 2017-ben pedig a Hippocampus nevű ismeretterjesztő stúdiót. Utóbbiról Ildi így gondolkodik:

“Nem a formális oktatás, akkreditált képzés területén akarnánk újat mutatni. Hanem megpróbálunk azokra az összefüggésekre fényt vetni, amelyek általában rejtve maradnak előttünk. Gondolataink a mindennapokban sínen haladnak, minél egyszerűbb tények mentén szeretnek sorba rendeződni. De ha kinyit kameránk és egy szélesebb spektrumban vizsgálja a minket körülvevő világot, az eredmény valószínűleg több, más lesz, mint az egymás mellé fektetett ismeretek terítéke. Az ismeretek, élmények, tapasztalatok egymásba kapaszkodnak, egymást világítják meg és múlttá érlelődve teremnek új gondolatokat. Dr. Freund Tamás Szécsényi díjas agykutatóra hivatkozom, amikor azt mondom, a lexikon, a wikipédia nem pótolja az elhivatott tanítók által adott katartikus élményt! A cél tehát a kreatív agy fejlesztése, a környezetből érkező információk belső impulzusokhoz való hozzárendelése, és ezáltal belső világunk gazdagítása.
A Hippokampusz oktató bázis ehhez szeretne hozzájárulni!”

Édesapja, Czigány György nevét és hangját egy ország ismeri.