Boldogságbúvárok

MIRŐL ÍRUNK?

Ildi és Szilvi – a titokzatos Mister X itt sem szerepel a képen…

Mindenről, mindenről is! Mondhatnánk a jelenleg oly divatos vicc után szabadon, de persze ez nem lenne igaz, hiszen a minden és a semmi szinte egy és ugyanaz. Semmiről pedig a fene se szeretne írni, azt már nem!

Akkor mégis miről szól a blog? Életörömről, természetről, állatokról, növényekről, “az élőkről az ég alatt”. Pszichológiáról, társadalomról, klottgatyáról, sportról, élvezetekről, filozófiáról, szexről, jogról és anakondákról. Mitológiáról, repülésről, marketingről, politológiáról, túl sok pacalpörköltről. A teljesség igényét totálisan nélkülözve…

A lényeg az, ami egyben a blog alcíme: “Szemünkben a világ”! Ez rögtön két dolgot is jelent. Egyrészt azt, hogyan látjuk mi a világot, milyen a világ szerintünk. Más olvasatban pedig azt jelenti, hogy a világ a mi szemünkben van, minden ember lelkében és fejében egy külön világ lakozik. Ha kinyitod a szemed, előtted a megfogható világ. Ha behunyod, a saját lelkedben talán még többet látsz. Előtted és Benned, kint és bent, jin és jang: erről szól ez a blog.

Ne aggódjatok, téma, az lesz! 😉

De miért nem egy tematikus blog mellett döntöttünk? Nem idegesítő, hogy túl sok a téma?

Szerintünk nem. Hiába végtelen a lehetőségek tárháza, egy világgá áll össze körülöttünk. Ami minket izgat, az a rendszer, az összefüggések, a puzzle!

Szemünkben a világ

Nem adhatok mást, csak mi lényegem – mondja Madách Luciferje, és pontosan ez igaz ránk, a három “boldogságbúvárra” is. Az a közös bennünk, hogy kíváncsian, kolombuszi felfedezővággyal, lelkesedéssel, ne adj’ Isten, időnként gyermeki naivitással vetjük bele magukat az életbe. Hárman legalább húszféle dolgot csinálunk, tevékenységet űzünk. Puffanunk, bölcsülünk, örülünk, felsülünk, újrakezdjük. Szenvedélyesen keressük az összefüggéseket, a különböző megközelítések, tudományterületek, jelenségek mögött rejtőző rendszert. És amint meglátunk, felfedezni vélünk egy szépséget, egy összefüggést, az efelett érzett örömünkben bejegyzés formájába öntjük. Ki-ki a maga stílusában, humorával, szókincsét segítségül hívva.

Velünk tartasz?

Ildi, Sziszi, Mister X